El Sol i el cul

L’estiu passat es va posar de moda una nova pràctica entre… no sé com dir-ho… potser seguidors de sistemes de vida poc convencionals? Amants radicals del tema natural, energètic, holístic, alternatiu…? En fi, com es vulguin considerar. La moda consistia a prendre banys de sol anals. No era complicat. Simplement t’havies de posar en pilota picada i ben obert de cames, exposant l’anus a la llum del Sol per, suposadament, aconseguir un grapat de “beneficis”.

És clar, el primer que penses és que és una enganyifa (un fake) i que no pot haver-hi ningú tan ruc. Però no! Busques per instagram i trobes gent que realitza aquesta “pràctica” i que penja les fotos per compartir-ho.

(Potser, “tontos del cul” podria ser una definició escaient?)

Pel que diuen, assolellar el cul comporta un grapat de beneficis. Des de fer més vitamina D fins a augmentar l’energia del cos, millorar la vida sexual, curar l’insomni i remuntar l’estat d’ànim. En realitat vindria a ser el que sempre es diu de qualsevol teràpia absurda que es posi de moda, però no deixa de ser interessant analitzar alguns d’aquests raonaments.

El més senzill és el de la vitamina D. Ja sabem que aquesta vitamina la sintetitzem a la pell gràcies a la llum del Sol i que, si no en fabriques prou, especialment durant la infantesa, pots tenir problemes de raquitisme. Els seguidors dels banys de sol anal expliquen que assolellar l’anus durant trenta segons equival a estar tot el dia al Sol però vestit. Aquesta dada la treuen de… bé, suposo que del mateix lloc on prenen el Sol, perquè no conec de cap estudi que faci aquesta mena de comparacions.

I en tot cas, realment us amoïna patir de raquitisme i la manca de vitamina D? Si fos el cas, n’hi hauria prou amb prendre el Sol de la manera habitual. La radiació solar és perillosa, de manera que l’evolució ha fet que la pell del cos tingui coses com els melanòcits i sistemes de protecció per evitar cremades i mals majors. Però això ho tenim per la pell exposada normalment al Sol. La part final del tub digestiu té moltes funcions, però la síntesi de vitamina D no és una d’elles.  

Allò que diuen que millora l’energia, doncs és directament una ximpleria. L’energia de les radiacions ultraviolades del Sol els pot fregir les cèl·lules de la mucosa anal i poca cosa més. Però ja se sap que esgrimir el tema energètic sempre queda bé. Igual podrien posar-se supositoris de plutoni, que també els augmentaria l‘energia total del cos i tampoc seria realment beneficiós.

Si tens paciència i remenes una mica pots trobar arguments genials. Per exemple, que amb aquests banys descobrim l’autèntic poder del Sol. Potser perquè les cremades solars en aquesta zona han de ser un bon recordatori del poder de les radiacions d’una estrella de classe G com la nostra. També diuen que ja és hora de deixar de demonitzar el Sol, ja que és la font de tota la vida. Una afirmació que no és estrictament certa i que oblida que tots els excessos són dolents. Però tant se val. Tot sembla indicar que aquesta gent no intenta aprendre res de la natura. Es tracta, únicament, de deixar anar frases boniques i presumptament inspiradores.

Que algú s’inventi una bestiesa semblant confirma que hi ha gent per tot. També puc entendre que hi hagi qui li segueixi la conya, sobretot si van una mica beguts. El que realment es fa estrany és que hi hagi qui realment s’ho empassi sense aplicar el més mínim raonament crític. Però ja se sap que cadascú fa amb el seu cul el que li sembla.

3 thoughts on “El Sol i el cul

  1. Algo hi ha, però almanco un poc diferent al que adoren Per ex. en fases i pics en hormones circadianes. Si després els costa moure’s, seure o evacuar! O efectes molt indirectes hormonals. Per exemple via llum, no sols allà. O novetat ambiental, suggestió. Si mostrar es cul en grup a soles els és emotiu… Sense esoterismes raros ja va bé per fer festa broma o sensual, ses al.lotes t, no?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *