Nega, nega, que alguna cosa queda

Això del negacionisme comença a escapar-se de les mans. Ja està bé ser una mica escèptic sobre gairebé qualsevol tema i no creure cegament tot el que ens diguin. Però l’excés d’incredulitat porta a posicions absurdes i, sovint, ridícules. Tant, que ara ja es fa molt difícil diferenciar els que realment creuen en el que diuen i els que ho fan només per muntar merder i riure una mica.

Els negacionistes del virus són un clàssic i sempre n’hi ha hagut. Cada epidèmia ha tingut els seus negacionistes que prefereixen qualsevol explicació alternativa abans de donar la raó al govern, als científics, als afectats o a qui sigui. Va passar amb la SIDA i encara hi ha qui diu que el virus que la causa no s’ha identificat i que tot és un muntatge. Va passar amb la grip A i va passar amb la síndrome tòxica de l’oli de colza desnaturalitzat.

Més estranys són uns que neguen que els ocells existeixin. Quan ho vaig llegir vaig pensar que era una broma i, francament, encara no ho tinc clar. Segons ells, els ocells van ser exterminats i els governs els han substituït per drons amb forma d’ocell que serveixen per vigilar la població. Quan els ocells es posen sobre els cables elèctrics, el que fan no és descansar sinó recarregar-se. I, per descomptat, estan fets amb una tecnologia que els fa indistingibles dels ocells reals.

Tenen una web molt curiosa on expliquen que passa amb els ous, amb la caca dels ocells o amb el menjar que els hi donem. Una bona conspiració requereix tenir respostes per tot. Com a broma, per fotre-se’n dels moviments negacionistes, reconec que està ben trobada. Com a paranoia, si s’ho creuen de veritat, és de llibre de psicologia.

Uns que tampoc semblen gaire reals són els negacionistes del volcà. Amb tot el que està passant a la Palma, n’hi ha que no s’ho creuen. El seu argument vindria a ser que allò és un muntatge, ja que la lava no surt del cim de la muntanya, que és per on ha de sortir, sinó que ho fa per unes escletxes al costat de la muntanya. També n’hi ha que diuen que és provocat pel projecte HAARP. Aquest projecte és tot un clàssic i els serveix per explicar qualsevol fenomen natural inusual. Que el projecte es cancel·lés l’any 2014 és un detall que passen per alt.

I un que fa poc corria per twitter i que em va fer esclatar en una riallada és un paio que es despenja dient que el clítoris no existeix i que és un invent dels fabricants de joguines eròtiques. Aquest sí que apostaria a què és una broma (ningú pot ser tan ruc), però aleshores recordo que per twitter mai se sap. En tot cas, si fos cert, només podríem recordar-li, amablement, que el fet que siguis incapaç de trobar una cosa no vol dir que no existeixi.

3 thoughts on “Nega, nega, que alguna cosa queda

 1. Quin riure!
  Ui, m’inspira mostrar una foto d’un ‘clítoris’ -clitorón?- que encantaria a aquests negacionistes…
  Link a imatge meua:
  https://i.postimg.cc/dVq36ywr/20211024-181202-copy-697×312.jpg

  Ben bé no existeix, és un efecte òptic, cal fixar-se amb so detall de s’art. Però mai se sap…
  On llegir-ne s’observació:
  https://www.gobmallorca.com/forum/viewtopic.php?p=18410&sid=058f6769a8a31898faed196c85a646ac#p18410

  Potser uuuuu…. 😉 És Gaia, o es subconscient col·lectiu arcaic, que ens fa tornar belicosos, esbojarrats, depres… Per controlar sa superpoblació ens torna premis Darwin! 😉 Uuuu….

 2. Quin riure!

  Potser uii… És Gaia que ens fa tornar belicosos, esbojarrats, depres… Per controlar sa superpoblació ens torna com per premis Darwin! 😉 Ui, ui….

  Tenc una foto d’un ‘clítoris’ -clitorón?- que és cert que ben bé no existeix, és un efecte òptic, cal fixar-se amb so detall de s’art. Però mai se sap… 😉 Encantaria a aquests negacionistes? Link a sa imatge meua:
  https://i.postimg.cc/dVq36ywr/20211024-181202-copy-697×312.jpg
  I de nit asusta més!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *