Nova missió de l’X-37B

És curiosa la selecció que fan moltes persones sobre els secrets i les conspiracions. Donen per bones teories absolutament delirants, que no resisteixen una mínima anàlisi pausada, mentre passen per alt projectes que resulten, almenys, una mica més inquietants. Per exemple, ahir van tornar a enlairar el dron espacial X-37B. Una nau espacial no tripulada que fa servir el Departament de Defensa dels Estats Units per… bé, no se sap exactament que és el que fa quan està allà dalt.

Amb el llançament d’ahir va començar la sisena missió d’aquesta nau, que té tota l’aparença d’un dels antics transbordadors espacials en miniatura. Les altres missions no han sigut curtetes. En algunes s’hi ha estat més de dos anys a l’espai. L’enlairament és públic i l’aterratge també s’anuncia, però entremig s’imposa el secret. Per descomptat hi ha teories previsibles, però que tampoc són massa sofisticades.

Espionatge als xinesos? Segur que poden fer-ho amb satèl·lits molt més discrets. Espiar l’estació espacial xinesa? De nou hi ha altres maneres de fer-ho. Proves de motors de noves tecnologies? Podria ser, però tant secretisme sembla exagerat.

De totes maneres aquesta vegada hi ha missions “en obert”. Un estudi sobre els efectes de les radiacions en llavors de plantes i un altre sobre els efectes de l’estada a l’espai sobre diferents materials. No hi ha hagut massa més detalls i tampoc se sap quina serà la durada de la missió. Si us voleu entretenir especulant amb teories una mica més sòlides que les ximpleries que circulen sobre el coronavirus, aquesta nau és un bon punt de partida.

Potser al final serà alguna cosa menor, que de vegades als militars també perden el nord amb el secretisme. Però en tot cas, les missions de l’X-37B resulten intrigants. I aquesta té l’afegitó de ser la primera en la que depèn de la, recentment creada per en Donald Trump, USSF (la Força Espacial dels Estats Units o “United States Space Force”). Probablement la militarització de l’espai és un fet inevitable, però no deixa de ser una llàstima. Potser si descobrim una espècie alienígena hostil sí que ens caldria, però ara com ara aquesta no sembla una possibilitat gaire imminent.

2 thoughts on “Nova missió de l’X-37B

  1. Potser també deia que aquest cop fan proves amb emisions de microones com forma de transport d’energia?
    Hi ha làsers de microones? Si t’apunten t’escalfarien com es raigs no letals per aturar pirates i manis? O com es raigs destructors de pelis de marcians?
    Fent humor sospito que serà un servei per recarregar teslas i escalfar piscines. Per contentar es iaios rics americans, que per sa pandèmia es diu que van a Alaska : -D

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *