1.

Tots som parents

Daniel Closa

Edicions la Campana

1995

«En aquesta novel·la, Marc Prins i el doctor McComic són fruit de la meva imaginació. Altres personatges –com el doctor Bynoe, el guardiamarina King, els indis fueguins i, naturalment, el capità Fitz-Roy– van acompanyar realment Charles Darwin en el viatge en el Beagle.»

Daniel Closa ha triat, per a la seva narració, un personatge i un moment excepcionals: l’experiència del jove Darwin que, navegant cap a l’Amèrica del Sud i les Índies Orientals, fa una sèrie de descobriments que després li serviran per formular la seva teoria sobre l’origen de les espècies.

L’afirmació que el ser humà era el resultat d’una llarga evolució biològica, que l’emparentava amb altres animals, va revolucionar les idees i les creences de tothom. No és estrany que, quan tot just començava a intuir aquest fet, el jove Darwin despertés en els seus companys de tripulació unes reaccions que podien arribar a ser violentes. Tots som parents presenta una sèrie de personatges, sovint intrigants, que donen a la narració una tensió novel·lesca farcida de sorpreses.

Aquest llibre ha guanyat el Premi de Novel·la Científica patrocinat per la Fundació Catalana per a la Recerca.