No hi ha volcà!

Una erupció volcànica és un dels grans espectacles de la natura. No és estrany que malgrat que la raó t’avisi que el millor és allunyar-se’n com més millor, la fascinació per l’esdeveniment t’empenyi a acostar-se a mirar-ho de més a prop. Per descomptat, cal fer cas al seny i allunyar-se’n!

Ara, amb l’erupció del volcà de l’illa de la Palma, els geòlegs, i sobretot els vulcanòlegs, aniran molt buscats. Cal informació dels entesos per saber en detall què és el que està passant i què és el que podem esperar en les setmanes vinents. També tindrem grapats de tertulians que han deixat enrere la faceta d’experts en virus i d’experts en política afgana per esdevenir entesos en activitat volcànica. Res de nou, d’altra banda.

El que resulta sorprenent és l’aparició de negacionistes del volcà per Twitter. En realitat no pots estar segur si realment ho creuen o simplement fan broma sobre el tema. Ara ja no hi ha manera de discriminar les ximpleries de les ironies i fàcilment et donen gat per llebre.

De moment ja n’he vist un que no veu clar que l’erupció tingui lloc a les Canàries. Just on hi ha l’institut de vulcanologia. Massa coincidència. Uns altres que diuen que les imatges són de volcans d’Islàndia. Un que no s’ho creu perquè això de tenir diferents punts d’ejecció de lava no ho veu clar. Però els interessants són els de les explicacions alternatives. Unes que he trobat i que no em molestaré a esbrinar si són certes o bromes i alguna que proposo jo:

L’erupció l’han desencadenat fent servir ones magnètiques amb el projecte HAARP

L’erupció l’han iniciat amb miralls espacials en òrbita apuntant al cràter.

El volcà és fals, ja que l’erupció no surt del cim sinó d’un costat de la muntanya.

L’erupció és causada per un conflicte bèl·lic entre els habitants de l’interior de la Terra.

Amb l’erupció pretenen disminuir l’escalfament global, enviant cendra a l’atmosfera i enfosquint el terreny.

Amb l’erupció pretenen augmentar l’escalfament global, enviant cendra calenta a l’atmosfera que escalfi més l’aire.

L’erupció l’han provocat els vulcanòlegs, farts que els periodistes només estiguessin interessats a parlar amb epidemiòlegs. Biòlegs a callar! Ara els toca als geòlegs!

L’erupció és la resposta de la mare Terra Gaia per frenar el mal que fem els humans a la natura.

No hi ha cap erupció i no ens hem de creure tot el que es veu a la tele. Ens manipulen per evitar que parlem de les vacunes! Informeu-vos!

Penseu que és exagerat? Sospito que, en realitat, es quedarà curt.

6 thoughts on “No hi ha volcà!

 1. Costa trobar paraules per comentar-ho. Jo, des que va començar la pandèmia que al.lucino al quadrat. Sabia que hi ha molta ignorància i negacionistes i etc., però no pensava que fos un nombre tan gran de gent. O millorem l’educació de la gent o acabarem molt malament. Som al segle XXI i et trobes tota aquesta gent que ni treta d’algun racó fosc de l’Edat Mitja. He arribat a tenir por d’aquesta gent (és a dir, d’una part considerable de la població).
  Sí, hahaha, els tertulians que sembla que són experts de tot. I no només ells, perquè ja saps que es ple de gent que fa el mateix a la xarxa. Farta, molt farta. De vegades me’n ric, però de fet em deprimeix d’allò més.

  1. Tens raó!
   I a mi es que em feien por eren especímens antimascareta… Amb sos nassos lliures i atxems aprop.
   Per exemple, uns especímens adolescents cortejaven en es replans d’escala interiors. I dia rere dia, dale que te pego… Pobrissons pensava, confinats a sa seua manera, feien amor clandestí… Però prepotents i escalfats…
   Per això sols funcionà sortir de casa sempre amb bosses de fems ‘amb recepta’ de pudor de pollo amb mosques 😉
   A sa carta a es reis d’orient demanarem escafandres de vulcanòleg, amb aire condicionat. Faran guapo en es ropero esperant ses properes erupcions d’atxems 😉

 2. Penso que s’haurà donat sempre aquest fenòmen de l’orgull dels ignorants però ara el poden fer públic i encara hi troben mes plaer. Potser abans les opninions idiotes tenien un caire més religiós (que encara!) però ara ja tot ha agafat la mateixa dinàmica. Tant és si parlem de volcans com de cargols… sempre hi ha qui ha de fer públiques tota mena de tonteries. Potser el millor seria no mencionar-los, fer-los el buit, la indiferència…

 3. Coincidesc que fan por, com comenta Shaudin.
  Per exemple ets liantes antimascareta fan por a peu de carrer. I qualcuns a propòsit, en rebeldia, prepotens… Com ens defensam de qui dia rere dia ens crida o tosseig o ens fa un atxem a dos pams de sa cara sense sa mascareta bé? I just després ens filmen amb so mòbil… Quina gent rara per sa pandèmia!

  I a pics passava quan adolescents ocupaven així replans d’escala interior. I haver de passar a dos pams seu. I dia rere dia en sortir de casa o voler tornar-hi.

  O qui per motius d’especulació, han trobat nous mètodes entre abusos, delictes i violències i cerca raons. Deixen assecar es sifons de pisos buids. I segons com va es vent perfumen de clavegueres tota sa finca amb sa que volen especular. Així durant tot es confinaments. I sense vacunar és desagradable o fa por… I ja pots telefonar a sa seua línia de queixes, de pagament!
  Em costa dir millor ets exemples, són pitjors encara, massa propers, i seria llarg.

  A pics per superar aquests prepotents hem de ‘passar pes seu tub’ i pressions constants que van acosant. O fer grans inversions, gestions, esperes de mesos i conflictes, i altres riscs.
  Preg disculpeu es rollo. Gràcies per s’espai lliberador

 4. Es un fet que només ens entra informació a través dels nostres cinc sentits, que tenen un abast molt limitat. Tota la resta és confiança en les fonts. I amb la capacitat tecnològica que hi ha avui en dia de manipular qualsevol tipus d’infomació, de font 100% fiable no n’hi ha cap.
  Quan jo m’afirmo a mi mateix que a les Canàries hi ha un volcà en erupció és perquè ho he vist al telenotícies i la premsa, però no perquè ho hagi experimentat per mi mateix. Home! és segur que els mitjans de comunicació no es molestarien a fer una farsa amb vídeos amb efectes especials per enganyar-nos a tots (que tècnicament és possible, com ho va fer l’Orson Wells fa anys). I és en aquesta confiança que m’ho crec.
  Però la confiança en les fonts és una qüestió purament subjectiva, personal i intransferible. Cadascú és lliure de creure les fonts que vulgui.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *